PPS “Silverline” Flagship Booster Stations: NOVA & SuperNOVA Series

PPS “Silverline” Flagship Booster Stations: NOVA & SuperNOVA Series

The university converted a former golf course into a sports field facility. The water is supplied by the municipal water system. The dynamic pressure from the municipal system can be as low as 25 PSI. The sports field irrigation system requires 100 PSI. The booster pump station adds 75 PSI to the municipal water supply.

Hillcrest Country Club – Before and After Pump Retrofit Project

Hillcrest Country Club – Before and After Pump Retrofit Project

The university converted a former golf course into a sports field facility. The water is supplied by the municipal water system. The dynamic pressure from the municipal system can be as low as 25 PSI. The sports field irrigation system requires 100 PSI. The booster pump station adds 75 PSI to the municipal water supply.

ASU Sportsfields – Booster Pump Station Project

ASU Sportsfields – Booster Pump Station Project

The university converted a former golf course into a sports field facility. The water is supplied by the municipal water system. The dynamic pressure from the municipal system can be as low as 25 PSI. The sports field irrigation system requires 100 PSI. The booster pump station adds 75 PSI to the municipal water supply.

Edge 72 Booster Pump Station

Edge 72 Booster Pump Station

Originally a design and build project for a water storage and distribution system. PPS worked with the general contractor and the civil engineer to create an integrated solution. The pump station is fed by on-grade storage tanks. The pump station pressurizes water for domestic usage and fire protection. The pump station control system also monitors tank levels and operates fill valves.

Village Walk North & South Irrigation Project

Village Walk North & South Irrigation Project

This project includes two identical suction lift pump stations that were engineered to replace previous pump stations that were requiring constant maintenance. Both of these replacement stations also needed to be totally enclosed for aesthetics and have the most compact footprint possible. They were craned in during install to avoid any damage to the existing trees and shrubbery.